Естетична дерматология
Апаратни процедури

Възприятието за красив външен вид е субективно и не подлежи на генерални критерии или определения, но всеки човек заслужава да изглежда и да се чувства добре. Дребни несъвършенства по кожата, косата или ноктите понякога могат да повлияят сериозно на самочувствието и цялото ни поведение. За щастие, постиженията на медицината, естетичната дерматология, козметичната индустрия и развитието на технологиите ни дават възможност бързо и лесно да се справим с тях и да постигнем мечтаното излъчване.

Ние в MG Derm разполагаме с последно поколение висококачествена апаратура за разнообразни дерматологични процедури за лице, тяло и скалп, както и с опитен екип от професионалисти, които ще предложат най-подходящото решение за вашите конкретни нужди.. 

Fotona SP Dynamis

Fotona SP Dynamis е иновативна, медицинска лазерна технология с широко приложение за терапия и лечение на проблемна кожа, както и за коригиране на някои от най-разпространените естетични недостатъци.

Високата ефективност на системата се дължи на това, че тя работи с комбиниране на две допълващи се дължини на лазерната вълна. Едната третира повърхностните несъвършенства, докато другата достига най-дълбоките слоеве на кожата и отстранява проблемите в тях.

Приложение на Fotona SP Dynamis

3D & 4D фейс лифтинг

Неинвазивна лазерна процедура, която подпомага цялостното подмладяване на кожата на лицето. С изпълнение на 3 или 4 последователни стъпки, процедурата повлиява най-дълбоките, средните и повърхностни слоеве, в резултат на което кожата е по-стегната и еластична, а тенът – свеж и изравнен. Няма усещане за дискомфорт и не налага възстановителен период. Резултатите са забележими още след първото прилагане, но пълният ефект се разгръща до 6 месеца след това.

SmootLiftin®

Интраорална терапия за стягане отвътре-навън. Лазерната технология се прилага върху лигавицата в устната кухина, откъдето започва незабавно процесът за лифтинг, изглаждане и намаляване на някои от най-упоритите линии –  марионетни и назолабиални бръчки.

FRAC3®

Неаблативно третиране на дълбоките слоеве на кожата. Без да се нарушава повърхностния слой на кожата, чрез образуването на микротравми в дермата, започва синтезът на нов колаген, като по този начин таргетира по-дълбоките несъвършенства и бръчки. Подобрява текстурата на кожата, намалява разширените пори и тъмни петна и избистря цялостно тена.

PIANO®

Чрез нежно затопляне в дълбочина се стимулира синтеза на нов колаген и еластин, постигайки цялостен ефект на стягане. Първите три стъпки се прилагат при 3D и 4D фейс лифтинг.

 SupErficial™

Прилага се само при 4D фейс лифтинг. Представлява финален лазерен пилинг за отстраняване на повърхностните несъвършенства и намаляване на пигментните петна. Кожата е видимо стегната, освежена и с блясък.

Приложение на Fotona SP Dynamis

Стягане на околоочна зона

Фините линии около очите са едни от първите издайнически белези за напредване на възрастта. Но отпуснатата кожа в зоната на клепачите, тъмните кръгове и торбичките под очите могат да се появят и при по-млади пациенти, в следствие на различни фактори от заобикалящата среда или начина на живот.

SmoothEye® е неаблативна (не причинява нараняване) и неинвазивна терапия, която се прилага специално за стягане на околоочната зона. Стимулира синтеза на колаген и стяга отпусната кожа на горен и долен клепач. По този начин намалява появата на бръчици и прави кожата по-гладка, млада и сияйна.

Процедурата е бърза и комфортна за пациентите, с минимален до липсващ възстановителен период. 

Приложение на Fotona SP Dynamis

Подобряване на плътността и обема на устните

LipLase® е неинвазивна лазерна процедура, която стимулира ремоделирането на съществуващ колаген и производството на нов такъв. В резултат устните са с подобрена плътност и обем, изглеждат по-пухкави, свежи и гладки.

Приложение на Fotona SP Dynamis

Третиране на акне и белезите от него

Акнето е състояние на кожата, което засяга все повече жени и мъже дори в зряла възраст. Наблюдава се най-често по кожата на лицето, но може да засегне също раменете, гърдите и гърба. Характеризира се с болезнени, зачервени, гнойни пъпки, разширени и запушени пори, черни точки и свръх омазняване. Заболяването може да остави трайни и дълбоки белези.
Процедурите с лазерната система Fotona SP Dynamis повлияват ефективно акнето и последствията от него. Nd:YAG лазерната дължина прониква безопасно в кожата, като атакува свръхактивните мастни жлези и така намалява риска от поява на ново възпаление. Дълбочината на белезите се редуцира благодарение на лазерния лъч Er:YAG, който се абсорбира от горните микрослоеве на кожата и стимулира производството на нов колаген в тях.

Приложение на Fotona SP Dynamis

Третиране на розацея

Розацеята е хронично възпалително кожно заболяване, което засяга основно лицето в областта на бузите, носа и челото, и по-рядко зони като шия и деколте. Чувството за парене, дифузно зачервяване и видимите разширени кръвоносни съдове карат пациентите да изпитват дискомфорт, вследствие на което се нарушава качеството им на живот. Един от най-ефективните методи за третиране на розацея е лазерната процедура. Целта на терапията е да премахне разширените капиляри, да намали зачервяването по кожата и да въздейства противовъзпалително в третираната зона.

Приложение на Fotona SP Dynamis

Премахване на кожни образувания и капиляри, третиране на белези и стрии 

Несъвършенствата по кожата могат да се проявят в различен вид и форми – фиброми, себорейни веруки, хемангиоми, разширени капиляри, белези, стрии и др. В повечето случаи могат лесно да се отстранят неоперативно, с помощта на лазерна терапия. За премахването на доброкачествените образувания Fotona SP Dynamis прилага фокусиран лъч светлина и ефективно унищожава само клетките, от които са изградени, без да уврежда околната кожа. Третирането на белези комбинира две допълващи се дължини на лазерната вълна Nd:YAG и Er:YAG, като по този начин може да обхване широк спектър от различни видове белези и щадящо да ги премахне.

Приложение на Fotona SP Dynamis

Лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза)

Fotona ClearSteps ™ е специална процедура за третиране на гъбички по ноктите. Тя е удобна, бърза и безболезнена за пациентите. Използва Nd:YAG лазерен лъч, който прониква дълбоко и равномерно в нокътната плочка, достигайки гъбичната инфекция. Отделеното количество топлина ограничава размножаването и унищожава гъбичките и техните спори.

Приложение на Fotona SP Dynamis

Терапия против хъркане и сънна апнея 

Терапията NightLase® на Fotona е неинвазивно и безопасно лазерно лечение за подобряване на качеството на съня на пациента. Намалява ефектите от сънната апнея и амплитудата на хъркането благодарение на Er:YAG лазерния лъч, който нежно, но ефикасно загрява и свива тъканите, като повдига мекото небце и увулата в устната кухина и отваря дихателните пътища. В резултат предизвиква положителна промяна в моделите на съня.

Приложение на Fotona SP Dynamis

Терапия срещу косопад 

HAIRestart® е иновативен, неаблативен  метод за подобряване на растежа на косата. Er:YAG лазерната вълна безопасно и деликатно доставя топлинни импулси до скалпа и така стимулира латентните космени фоликули. Чрез кратките пикови високоенергийни импулси се освобождават биологично активни субстанции, които активират стволовите клетки в космените фоликули и стимулират бързия им растеж в третираната зона. Лазерната терапия също така стимулира изграждането на нови кръвоносни съдове (неоангиогенеза) и увеличава вазодилатацията, което води до увеличаване на притока на кръв в дермалната папила, в резултат косата е по-здрава и по-плътна.

Увеличаване на плътността и дебелината на косата

Стимулиране растежа на нови фоликули

Предотвратяване на по-нататъшен косопад

Без болка и без възстановителен период

QuantifiCare®

Базиран на повече от 20 години опит в създаването на медицински изображения, апаратът на QuantifiCare® комбинира иновативна 3D система от камери и изкуствен интелект, с помощта на които прави реалистични и детайлни снимки на лицето и тялото на пациентите. Те са незаменим инструмент в ръцете на опитните ни лекари, терапевти и козметични специалисти при избора, провеждането и проследяването на терапиите.

Приложения на QuantifiCare®

Анализ на състоянието на кожата 
Какъвто и проблем или кожно оплакване да имате, нашите експерти ще ви направят обстоен преглед, за да открият причината за него и да предложат най-подходящата терапия. Благодарение на функциите на Quantificare анализът на кожата се извършва бързо, прецизно и безболезнено. Само с няколко 3D изображения изчерпателно се оценява моментното състояние на засегнатите части от лицето или тялото. На тази база специалистите в MG Derm ще изберат най-ефективния метод за третирането им.

Очаквано добър ефект от процедурите 
Благодарение на изкуствения интелект на апарата, пациентите имат възможност да видят ефекта от процедурите, още преди тяхното извършване. Quantificare генерира детайлни изображения, които с голяма точност показват как ще изглеждате след приложената терапия. Така вие, с помощта, на нашите експерти, можете лесно и сигурно да изберете най-доброто решение за своето лице, тяло и най-вече – самочувствие.

Проследяване на резултатите
Quantificare намира приложение и в проследяване на резултатите от процедурите. За да сте сигурни в ефективността им, ще получите снимки преди и след всяка терапия. Моментният прогрес в повечето случаи е видим и с просто око, но когато става дума за по-продължителен курс на лечение, 3D изображенията са най-сигурният начин да проследите дълготрайните подобрения във външния си вид.

Exion

Една от последните иновации в медицинската апаратура за естетична дерматология и гинекология, предпочитана от водещи клиники в Северна Америка. За първи път в България – 4 в 1 системата Exion за цялостна грижа за лице и тяло е на разположение на пациентите на MG Derm. Със своята технология апаратът прави истинска революция в процедурите за микронидлинг, като осигурява безболезнени терапии за подмладяване с видими резултати. Вграденият изкуствен интелект спомага за прецизно управление на мощността и скоростта на импулсите, а 4-те апликатора с различни функции са разработени за ефективно третиране на всички зони от лицето и тялото, включително интимната.

Неинвазивен лифтинг на лице, шия и деколте 

Стимулира производството на хиалуронова киселина

Радиочестотен микронидлинг

Контуриране на тяло 

Вагинално подмладяване

Лечение на сексуална дисфункция и третиране на лабиите 

4 апликатора за всички зони на лицето и тялото

Exion™ Fractional RF

Последно поколение радиочестотна технология (RF) за микронидлинг, в комбинация с вграден изкуствен интелект за оптимални резултати без болка. Накрайникът създава термичен ефект в кожата достигайки до 8 мм дълбочина, без пълното пенетриране на иглите. Така позволява третиране на проблемите в дълбочина и подобряване на текстурата, без обичайния дискомфорт, наблюдаван при други процедури за радиочестотен микронидлинг. Изкуственият интелект регулира мощността, скоростта и интензитета на доставяните импулси, като дава възможност кожата да бъде третирана спрямо нейните индивидуални нужди.

Exion™ Face 

Първата процедура за естествено стимулиране на хиалуронова киселина без игли. Патентованата технология комбинира радиочестота и таргетиран ултразвук, предизвиквайки едновременно механично и термично въздействие дълбоко в дермата. По този начин стимулира естественото производство на хиалурон от организма, повишава нивата на колаген и еластин и подобрява цялостното състояние на кожата. Апликаторът дава възможност за неинвазивно третиране на повече от 10 зони на лицето, шията и деколтето, включително деликатната област около очите.

Exion™ Body

Универсално решение за отпусната кожа и локално натрупани мазнини за цялото тяло. Накрайникът съчетава радиочестота и ултразвук с по-голяма площ за ефективно третиране на различни участъци от тялото, включително по-трудни за повлияване като корем, паласки, седалище, колене. Апликаторът за тяло разполага с технология ‘’cool tip’’, която улавя топлината на повърхността на кожата и я терморегулира, а в същото време прониква дълбоко в мастните натрупвания, където монополярната радиочестота и фокусираният ултразвук намаляват обема на мастните клетки, стимулират производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина, за да направят кожата видимо по-стегната.  

EMFEMME 360®

Най-кратката неинвазивна радиочестотна процедура за вагинално подмладяване, лечение на сексуална дисфункция и терапия на лабиите. Благодарение на своя 360-градусов обхват на работа, апликаторът нагрява хомогенно вътрешната или външната вагинална област и така спомага за увеличаване на локалното кръвообращение и ремоделиране на еластин и колагенови влакна. Процедурата е неинвазивна, напълно безболезнена и трае само 8 минути. Не се изисква период на възстановяване и пациентките могат да водят полов живот още в същия ден.

Посъветвайте се с терапевтите на MG Derm 

За да постигнете най-добри резултати спрямо вашето желание и конкретното състояние на тялото ви, се посъветвайте с терапевтите на MG Derm. Те ще изготвят персонален план с процедури за вас.